Незвичайні симптоми, що вказують на захворювання кишківника

Незвичайні симптоми, що вказують на захворювання кишківника

Незвичайні симптоми, що вказують на захворювання кишківника

Дисфункції та захворювання кишечника зазвичай пов’язані в основному з різними болями в животі та нетравленням шлунка. Тим часом, ці важливі органи, які називають «другим мозком», часто проявляють себе зовсім інакше, пов’язаними з такими захворюваннями, як мігрень, депресія, захворювання підшлункової залози, каміння в нирках або ревматизм, докладніше про ці хвороби дивіться за посиланням arthro.com.ua. Отже, яке відношення мають зміни шкіри, порушення сну, перепади настрою чи біль у суглобах із захворюванням кишечника?

Захворювання кишечника: зверніть увагу на шкіру

Здоров’я шкіри – найкращий барометр тіла, і це також відноситься до кишечнику. Слід викликати пильність навіть при таких, здавалося б, невинних шкірних ураженнях, і таких, як еритема, найчастіше пов’язана з хворобою Лайма, та різні типи виразок у роті або лущення епідермісу. Всі ці симптоми часто пов’язані із підвищеною кишковою проникністю. Бактерії, віруси або токсини найчастіше потрапляють в організм через ослаблений бар’єр тонкої кишки та сприяють запаленню шкіри чи слизової оболонки. Ослаблені органи не засвоюють необхідну кількість поживних речовин (наприклад, вітамінів чи мінералів), необхідні правильного функціонування організму.

Незвичайні симптоми, що вказують на захворювання кишківника

Захворювання кишечника: перепади настрою

Перепади настрою, надмірна апатія та постійна втома – це твоє повсякденне життя? Основним винуватцем такого тривожного стану найчастіше є психічні розлади, особливо депресія, але тільки вона. Поганий настрій часто буває викликано дисбалансом кишкової флори. Вони виникають, коли щоденний раціон бідний на корисні бактерії Lactobacillus і bifidobacterium. Найкращими джерелами є, тобто кисломолочні продукти, такі як кефіри, йогурти і силос, тому їх не можна не включити в меню. Є за що боротись. Чим здоровіший наш кишечник, тим краще функціонує наше тіло і тим більше ми сміємося, тому що серотонін, так званий гормон щастя, виробляється клітинами кишечника

Захворювання кишечника: остерігайтесь безсоння!

Тема якості сну повертається у тих різноманітних недуг. Також це нерозривно пов’язане зі станом кишківника, що вже підтвердили в ході досліджень. Кого найбільше торкається проблеми? Багато пацієнтів із запальним захворюванням кишечника, особливо з виразковим колітом, борються з хронічним безсонням.

Захворювання кишківника: коли у нас мігрень

Що спільного у синдрому роздратованого кишечника з ниючою мігренню? Більше, ніж здається. Лікарі попереджають, що більш ніж у половини – до 60 відсотків – пацієнтів таке захворювання, як СРК, співіснує з головними болями, що повторюються. Тут велике значення мають генетика і схильність до постійних стресів.

Захворювання кишечника: висока температура – ​​важливий симптом!

При сильному підвищенні температури тіла слід звертатися до лікаря. Найчастіше підозрюють застуду або грип, але це також є ключовим симптомом запалення в організмі, включаючи запалення кишечника. На що слід звернути особливу увагу? Коли висока температура тіла зберігається протягом тривалого часу, вона перевищує 38 градусів за Цельсієм і не супроводжується симптомами, типовими для класичних інфекцій, такими як біль у горлі, висип або навіть біль у животі.

Незвичайні симптоми, що вказують на захворювання кишківника

Захворювання кишечника часто йдуть пліч-о-пліч з панкреатитом і артритом

Захворювання кишечника, особливо запальні захворювання кишечника, часто йдуть пліч-о-пліч із захворюваннями інших органів. Якщо хтось бореться з болем у підшлунковій залозі, камінням у нирках або діагностовано артрит, йому також слід уважно вивчити стан свого кишечника. Лікарі прямо вказують на ці сполуки і часто визначають їх, наприклад, як артрит під час запальних захворювань кишківника.

Біль у хребті також є важливим симптомом

Симптоми кишкових проблем – це не тільки стійкі захворювання травної системи, особливо болі в животі, запори чи діарея, а й захворювання хребта. Як це можливо? Вони можуть бути просто результатом спазмів товстої кишки, які, у свою чергу, спричиняють не тільки захворювання, такі як рак кишечника, а й навіть неправильне харчування. Крім того, стійкий кишковий біль часто випромінюється в інші органи або частини тіла пацієнта, особливо нижню частину спини.