Продукти, які допомагають знизити рівень цукру в крові

Продукти, які допомагають знизити рівень цукру в крові

Продукти, які допомагають знизити рівень цукру в крові

Цукор присутній у багатьох продуктах харчування, особливо у перероблених. Коли його концентрація занадто висока, він підвищує рівень глюкози в крові, що може бути небезпечним для вашого здоров’я. Сьогодні багато людей їдять його занадто багато, тому все більше і більше людей страждають на діабет, рак, захворювання нервової та кровоносної систем. Однак деякі натуральні продукти можуть допомогти знизити рівень цукру, тому рекомендується включити їх до свого раціону. До них відносяться, наприклад, зернові продукти, такі як вівсянка, гречка, перлова крупа або зелені овочі та бобові. Дізнайтеся, як вони діють на організм і чому вони важливі у раціоні діабетиків відвідавши блог Полтави.

Зелені овочі та бобові

До них відносяться, перш за все, зелені овочі та бобові. Вони багаті на харчові волокна, які продовжують перетравлення цукру, тому його рівень підвищується повільно. Це також дає відчуття ситості, а це означає, що ми рідше тягнемося до додаткових прийомів їжі та додаткових калорій. Стручки, такі як нут, сочевиця, квасоля та горох, також містять багато білка, який допомагає регулювати рівень глюкози. Ту ж функцію виконують присутні в них калій і магній, які також можна знайти, серед іншого, у шпинаті, спаржі, гарбузі, селери, помідорах та броколі. Також ми часто їмо цвітну капусту, редиску, капусту та огірки – як свіжі, так і мариновані. Глюкоза важлива для нашого життя, але вона повинна всмоктуватися в клітини, а потім у м’язи та органи для отримання енергії. На жаль, багато продуктів надто швидко підвищують рівень цукру, і підшлункова залоза не може виробляти інсулін, який поглинає глюкозу у клітинах. До шкідливих продуктів відносяться всілякі солодощі, напівфабрикати та продукти з високим вмістом насичених жирів. Кажуть, що мають високий глікемічний індекс. Ви повинні їсти ті продукти, які містять складні вуглеводи і повільно всмоктуються в кров.

Продукти, які допомагають знизити рівень цукру в крові

Зернові продукти

Цілісно зернові злакові продукти є багатим джерелом складних вуглеводів, тому їх слід включати в раціон діабетиків і людей, які зазнали їх. Вони містять крохмаль і клітковину, тому повільно перетравлюються та всмоктуються у клітини. Крім того, у них багато вітамінів групи В, які сприяють перетворенню глюкози на енергію. Крім того, вони знижують рівень поганого холестерину в крові, тим самим захищаючи від серцево-судинних захворювань. Ми їмо хліб з непросіяного борошна, паштет, вівсянку, гречку та перлову крупу, висівки та коричневий рис.

Фрукти у потрібній кількості

Ви також можете їсти фрукти, щоб знизити рівень глюкози в крові, але будьте обережні, тому що вони зазвичай містять більше вуглеводів. Найкраще вибирати менш солодкі, у яких не більше 10 г цукру на 100 грам. Один з них – авокадо – дуже корисний фрукт. Завдяки йому підвищується толерантність до глюкози, а присутні у ньому жирні кислоти знижують ризик розвитку діабету. Подібними властивостями володіють полуниця, суниця, лимон та грейпфрут. Трохи більше цукру, але у прийнятних кількостях у них є чорниця, ківі, яблука, цитрусові та сливи. Ви також можете їсти сухофрукти, такі як родзинки та фініки.

Продукти, які допомагають знизити рівень цукру в крові

Спеції та сухофрукти

Різні спеції також впливають зниження рівня цукру. Один з них – яблучний оцет, який має багато поживних речовин і має антидіабетичні властивості. Якщо ми питимемо його регулярно, змішаний з водою, рівень глюкози повинен залишатися нормальним. Підвищує чутливість до інсуліну та запобігає різким стрибкам цукру в крові. Часник також дуже корисний, оскільки регулює метаболізм глюкози. Однієї гвоздики достатньо, щоб знизити його концентрацію, не тягтимемося до більшого. Спеції, що знижують рівень вуглеводів у крові, також включають корицю, імбир та пажитник. Також не забувайте про горіхи та мигдаль, оскільки вони також містять ненасичені жири та мінерали, такі як магній, калій та фосфор, які запобігають підвищенню рівня глюкози в організмі.