5 труднощів, з якими часто стикаються курці, які хочуть перейти з цигарок на трубку

5 труднощів, з якими часто стикаються курці, які хочуть перейти з цигарок на трубку

5 труднощів, з якими часто стикаються курці, які хочуть перейти з цигарок на трубку

На цей раз тема піде про 5 труднощів, з якими часто стикаються курці, які хочуть перейти з цигарок на трубку. Я і сам спочатку не знаю, як їй користуватися, обслуговувати, який потрібний тютюн і т.д. Через десятки експериментів та помилок, можемо розповісти про деякі нюанси та особливості.

Правильне розкурювання трубки

Курці-початківці трубки стикаються з однією і тією ж проблемою при розкурюванні тютюну, що в результаті може призвести до спотворення смаку і аромату бленду, а також до швидкого зносу аксесуара. Не потрібно виставляти на запальничці максимальне полум’я, щоб розкурити люльку.

Навпаки, виберіть оптимальний рівень полум’я, що воно навряд чи стосувалося тютюну. При розкурюванні необхідно використовувати тривалі та плавні затягування, щоб не призвести до утворення надто високої температури. Інакше тютюн не тлітиме, а горітиме. Висока температура горіння може призвести до пошкодження тютюнової камери. Про кашель у курців читайте у цій статті https://studioleo.com.ua/?p=25768.

Порушення при набиванні трубки

Перш ніж розкурювати люльку, її необхідно правильно набити тютюном. Якщо думаєте, що це легко, то помиляєтесь. Багато новачків на даному етапі роблять одні й ті самі помилки – не дотримуються балансу набивання. Наприклад, занадто пресують тютюн у камеру, що призведе до важкої, неприємної затяжки. Також дим через цю помилку буде надто гарячим на смак.

Не рекомендується, щоб тютюн мав надто мляву набивку. Вам необхідно враховувати всі особливості трубки та тютюнового бленду для досягнення тієї самої золотої середини. За один сеанс куріння ви навряд навчитеся правильно набивати трубку. У цій справі важливо набиратися досвіду та навчатись на своїх помилках.

5 труднощів, з якими часто стикаються курці, які хочуть перейти з цигарок на трубку

Використання пересушеного або надмірно вологого тютюну

Пам’ятаю, як вчився курити люльку і купив свій перший тютюн. На вигляд він був гарним, чистим та практично однотонним. Але я не звернув увагу на рівень його вологості. Думав, що він таким і має бути. Розкрию секрет. Тютюн у більшості випадків зволожують для того, щоб він максимально довго міг зберігатися в упаковці і не перетворився на тютюновий порошок.

Чим може загрожувати куріння надмірно вологого чи пересушеного тютюну? Наприклад, не на краще зміниться смак тютюну. Він гірчитиме або спровокує печіння слизової оболонки через високу температуру диму. Перед тим як набивати трубку, переконайтеся, що тютюн має оптимальний рівень вологості. Якщо він занадто мокрий, підсушіть його на звичайному аркуші паперу.

Ігнорування очищення трубки

Новачки при знайомстві з трубкою іноді не здогадуються, що їх аксесуар потребує обов’язкового та постійного чищення. Це необхідно робити щоразу, як тільки ви завершили сеанс куріння. Зачекайте, поки трубка охолоне, і тоді приступайте до процесу.

Чим може загрожувати, якщо не почистити трубку вчасно, а через 2-3 дні чи тиждень? У бріарі утворюється нагар зі смол, що виділяються у процесі горіння тютюну. Чим товстішим буде шар нагару, тим гірше сприймається смак тютюну. А якщо взагалі не проводити чистку, то незабаром трубка стане непридатною.

Використання різних сортів тютюну для куріння в одній трубці

Будь-який досвідчений курець трубки вам скаже, що один інструмент призначений для куріння певного сорту тютюну, а не відразу декількох. Тому у затятих “трубокурів” є кілька трубок, призначених для різних блендів.

Наприклад, одна трубка служить для куріння ароматизованого тютюну, а інша для куріння American або English Blend. Якщо змішувати різні тютюни в одній трубці, це призведе до спотворення смаку і аромату. А все тому, що матеріал трубки просочиться смолами та запахами різних сортів тютюну.